La llegenda del gos negre

Aquesta llegenda es va originar a Bérriz, Biscaia. I diu que un jove, mentre repartia invitacions per al seu casament, va trobar una calavera al costat del cementiri, que sembla ser, se li havia extraviat a l’enterrador de la zona. Després de donar-li una puntada de peu a la calavera, a manera de joc, va exclamar amb to burlesc: Tu també quedes convidada al meu casament. Si pots venir, és clar.

Quan arribava ja a casa, va trobar un gos negre, que el mirava d’una manera inquietant. Seguidament li va explicar a la seva mare, allò que havia passat, i aquesta li va aconsellar que anés ràpidament a l’església del poble i demanés consell al capellà. I així ho va fer. El capellà a llavors, li va explicar el que havia de fer. Havia de portava al gos al casament i li havia de donar de menjar abans que a la resta dels convidats. Si ho feia axì, no tindria res de què preocupar-se.

Així ho va fer, i una vegada el gos va menjar, va mirar al jove i li va dir: Vas fer bé en complir amb lo que et va recomanar el capellà, ja que si no ho haguessis fet, haguessis patit un gran càstig. Ja que jo sóc el guardià del meu amo. Ell em va manar venir al teu casament, per donar-te l’oportunitat de que tu fessis desgreuge per la falta que vas cometre . Després d’això, se’n va anar i no va tornar mai. Des de llavors, es diu que al País Basc els gossos continuen a la banda dels seus amos després de la seva mort, sent els guardians dels seus ossos.

 

.

 

2 respuestas a «La llegenda del gos negre»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *