El gos venerat com un Déu

En algunes civilitzacions veneraven als gossos, ja que pensaven que els protegien, que eren reencarnacions d’humans o fins i tot es pensava d’ells que eren déus.

L’hinduisme és un exemple d’això. Per als hinduistes, els gossos són missatgers dels déus i es creu que guarden les portes del Cel. Per això, entre molts hindús, hi ha la creença que tenir cura o adoptar gossos aplana el camí cap al cel.

Potser el lloc on millor s’exemplifica aquesta adoració pel gos és al Nepal. On els nepalesos, que majoritàriament professen la religió hinduista, celebren cada any un festival anomenat ‘Tihar’ que dura cinc dies.

El segon dia, conegut com a ‘Kukur Tihar’ està exclusivament reservat per als gossos. Això es deu al fet que són considerats missatgers del Déu Yamaraj, que és el déu de la mort. Tots els gossos, siguin de carrer o tinguin llar, són venerats per igual.

Aquesta creença que dóna als gossos  certa divinitat, té el seu origen en què Indra, déu principal a la religió vèdica (corrent religiós previ a l’hinduisme, i de la qual beu i es forja) té com a fidel companya al seva gossa Saramá, considerada mare de tots els gossos.

 

 

….

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *